18 juli 2024

Kerstconcert Everdingen 23 december 2022

Fonkelend Kerstconcert in Everdingen

Foto’s: Nico van Ganzewinkel

EVERDINGEN • In de Petrus- en Pauluskerk werd vrijdagavond een kerstconcert georganiseerd waarin regionaal gemengd koor ‘Da Capo’ o.l.v. Marilou Krouwel, sopraan Linda Vink, celliste Meike Jongejan en pianist/organist Jaap den Besten prachtige kerstmuziek ten gehore brachten. 

Het koor uit Gorinchem werd  begeleid door een Ad Hoc Ensemble met strijkers en blazers en door Jaap den Besten op piano en orgel. Met klassiekers als ‘Joy to the World’ en ‘O Holy Night’ was er direct een warme kerstsfeer  in de Petrus en Paulus .

Sopraan Linda Vink voerde samen met Marilou Krouwel op dwarsfluit en Jaap den Besten aan de piano een aantal mooie ‘Christmas Carols’ uit en ook het alom gewaardeerde Ave Maria van Gomez en het ‘Panis Angelicus’ van Cesar Franck ontbraken niet.

Sfeervolle entourage 
In de sfeervolle entourage van de Petrus- en Pauluskerk kwam ook het cellospel van Meike Jongejan mooi uit. Zij speelde solowerken van Rachmaninov en Fauré en ook was zij samen met Marilou en Linda te horen in de bijzondere aria Singe, Seele, Gott zum Preise van Georg Friedrich Händel voor sopraan, dwarsfluit en orgel.

Tot slot was er een samenzang waarbij ‘Stille Nacht’ werd gezongen. Echt een prachtig, warm  kerstconcert met een fijne kerst-programmering. Dit alles na twee kille en verloren Corona jaren.

Bron: Het Kontakt Vijfheerenlanden

Met dank aan Nico van Ganzewinkel voor de prachtige foto’s!