15 juni 2024

Dirigente

 

Marilou Krouwel is sinds de oprichting in 2004 de dirigente van Da Capo Gorinchem.

Ze volgde haar studie aan het Utrechts Conservatorium en is afgestudeerd (“with honours”) als dirigente en fluitiste. Haar docenten waren onder meer Nine Sligter, Abbie de Quant, Danny Oosterman en Rob Vermeulen. Tijdens en na haar studie volgde Marilou masterclasses in binnen- en buitenland. Ook nam zij met succes deel aan diverse concoursen.

Haar repertoire is uitgebreid, zo dirigeerde zij in de afgelopen seizoenen werken als “Messiah” van Händel, “Requiem” van Mozart, “Petite Messe Solennelle” van Rossini en “Gloria” van Vivaldi. Naast het dirigeren is Marilou ook actief als fluitiste, zowel uitvoerend als docerend. 

Haar muzikale bezigheden zijn divers: zij dirigeert een verscheidenheid aan koren en orkesten, heeft een eigen praktijk voor muzieklessen (dwarsfluit, theorie en ensembles) in Everdingen en Leerdam en is verbonden aan de Muziekschool Vianen, waar zij naast dwarsfluitlessen ook de cursus Algemene Muzikale Vorming verzorgt.

Verder verzorgt zij muziekprojecten op diverse basisscholen en is zij jurylid bij het Benelux-fluitconcours. Ook is Marilou als uitvoerend musicus actief, onder meer in samenwerking met organist/pianist Jaap den Besten en pianiste Eelkje van der Woude.